хохольская страдальческая

Cherry S
Дывлюсь на витрыну
Та й думку гадаю:
Чи хлиба купыты,
Чи склянку мынтаю?
И то б и друге
Та й ишо другей кожной.
Але ж розумию,
Ни як це не можно.
Колы ж зрозумиешь?
Колы же вгадаэшь? -
Тримаются гроши,
А ни поснидаэшь.
Ну шо зупынывся?
Це ж що нэ прычина -
Шмат сала, шмат хлиба -
Живе Украина!

прошу прощения за плохой украинский. Ни единой издевательской нотки здесь искать не надо.