Mi is a Boldogsag ×òî òàêîå Ñ÷àñòüå?

Àëåêñàíäðà Êðþ÷êîâà
Mi is a Boldogsag?
(×òî òàêîå Ñ÷àñòüå?)
http://www.stihi.ru/2007/12/24/1156


Hangtalan sorokat leirni,
Ovatosan kopogtatni az egen,
Es nem kapni valaszt, hiszen meg nem jott el idod…
De mindez keves indok meg az erveimhez,
Tudod a boldogsag – egy lehetoseg,
Annak a tudata, hogy a szerelmed letezik valahol…

Kretaval az aszfaltra rajzolni, mint egy gyerek,
Onmagad maradni mindvegig es… tovabb is,
Es veled – neha – egyutt lenni…
Csak azt szerettem volna mondani, hogy:
Tudod, a boldogsag az, amirol nem kell beszelni,
Ami a hallgatasban is az…

Szeretni… Amde a szerelem – Feltetlen keres es
Kinyilatkoztatas nelkul az, amitol akkor, ha birtokolod,
El is egsz talan? Szerelmem, figyelsz ram egyaltalan?
Tudod a boldogsag egy lehetoseg
Arra, hogy levegohoz juss, mert szeretsz,
Es elj, hiszen – levegohoz jutsz…

Nem kerni az ellensegeid fejere buntetest es
Mezitlab lepni a fure s a tocsakba, mint annakidejen,
Csak erteni, hogy – a lelek orok es nem birtokolhato…
Tudod a boldogsag – amikor raeszmelsz
Arra, hogy megis csak szukseg van rad
A hatalmas Vilagegyetemben…

Maradektalanul es „ha” nelkul adni magadat
Oda masnak, hiszen van miert adni – ilyen egyszeru!
Es a masikban fellobbantani a langot s elegni benne…
Tudod, en verseket irok es dalokat is szerzek,
De a boldogsag az – amikor nyomot
Tudsz hagyni magad utan, valaki masban…

Elhinni, hogy az elet – az maga, a csoda,
Isten teremto alkotasa, olyan egyszeri
Ajandek, amit sokfelol kapsz meg…
Tudod nem erdemes azon gondolkodni
Mi lesz, hisz a boldogsag maga a kepesseg
Arra, hogy minden pillanatert, halas legyel…

2007


Forditotta Gaal Aron http://www.stihi.ru/avtor/arongaal
(Ïåðåâîä íà âåíãåðñêèé - Àðîí Ãààë)