A szakadek folott, a rozsban... Íàä ïðîïàñòüþ âî ð

Àëåêñàíäðà Êðþ÷êîâà
A szakadek folott, a rozsban
(Íàä ïðîïàñòüþ âî ðæè)
http://www.stihi.ru/2008/02/22/1947


                „Nem olvasva jeleimet
                Aludj kedves kulonbozoseg!”
                (M. Cvetajeva)

Tarts!
Tarts meg!
Az eletnek!
Erosebben!!!
A hangom ugy szakad fel, mint – a darvak kialtasa –
A rajbol – kivalva – annal a bezart
Ajtonal, ugy all – mintha – lehorgasztana fejet
Valaszodra varva… - Tarts meg meg! – Csak egy tanacs:
Hogy – bar fel nem ismerve – szerelmi jelem! - S be nem fogadva –
Mely – lelkemet! – Hazudj is akar, ha kell!
Hisz sosem – simogatta meg kezed – mar deresedo fejem!
Az utca kovere ledobva – ott hevert – nem vetted fel megsem – az en –
Keresztemet! – s Magadekent – nem turted meg soha!
Es sohasem tortent meg! – velem – hogy meghodolt volna – nekem
Buszkeseged – mint az Everest – a korkulonbseg volt oka – hogy Tavaszom
Mostoha alma – megvalosithatatlanul – a semmibe vesz – de, a
Kikenyszerittet szo – az ejfeli Muzsa – szajabol kiragadva
Mar enyem – s e teny, hogy legyozz – nem engedi,
Vegso – Tromfom – a Szerelem maga!
Szovetsegunk – hogy letre sem jott!  – az egyenetlenul
Kovezett uton! – a Klastromba vezess – ahol Isten – mint a Menny
Kek kendoje – a nyakamban – bar tomjennel korullengedez,
De az elet – sohaja – megsem lehet…
Tarts! – hogy ne hulljak labaid ele –
A – ruhamnal – fogva tarts – ami az Arami lelkuletevel van tele,
S bar koldusszegeny vagyok – s ures a zsebem – kolcsonozd nekem
Szerelmedet!
Ne hibaimat kerd – az artatlansag – keretein belul szamon,
Tarts meg!
Hiszen a szivem tagas ter – mint olyan fold – ami az eggel hataros!
Tarts meg ifju ur! Tarts vissza majd a…
Masvilag – a Titkok Kapuinak strazsaitol – eltorzul az arcuk,
Sapadt arcomon – meglatva – buneim nyomat! –
Es szo szerint! – A Fensegestol! – egyszeruen elzavarnak – menj tovabb!
Elutasit – ma meg az eg is – Allj meg!
Tarts meg meg itt! – Tarts meg!!! – mig tart az Ej –
Mielott – masvalakihez – tolem –
Elmesz…

2008


Forditotta Gaal Aron http://www.stihi.ru/avtor/arongaal
(Ïåðåâîä íà âåíãåðñêèé - Àðîí Ãààë)