A lanyod monologja... Ìîíîëîã äî÷åðè

Àëåêñàíäðà Êðþ÷êîâà
A lanyod monologja...
(Ìîíîëîã äî÷åðè)
http://www.stihi.ru/2001/04/25-151


Szervusz Mama! En vagyok az – a te
Lanyod…
(Ej van, latod…)

Mama, nekem – az egben kellene
Egy masik – fedel!
Latod, a lanyod lassan elveszti az eszet…
(Minden sotet…)

Amit tudtam, neki adtam, erte tettem…
(Kod van bennem…)

Igen, kedves voltam vele,
En szerettem ot,
Vajon van ennel tobb, Mama?
(Minden homalyos ma…)

Turelmesen kerleltem, bekevel vartam,
Esztelenul voltam erte faradt!
O csak jatszani akart, nem volt szerelmes,
A szerelmet en viszont komolyan vettem…
(Fagyos a lelkem…)

Mama! Jo lenne hozzad simulva,
Melledre bujva, ujra odanyomni a fejem…
(Es sirni, keservesen…)

Oly regen nem hallottam mar,
Becezo hangodat!
Vegy a karjaidba ismet, Mama,
Adj, csak egy jelet!
(Itt, hol a kereszt…)

O, hat csakugyan nem lehet
Melletted tobbe helyem?
Pedig nekem… veled kellene maradnom…
Azon a vonalon allok ahova…
Semmi sem ter vissza soha…
(Az anya fenykepe
Ott van a kereszt kozepen…
Teliholdas… de esos az ej…)

2000


Forditotta Gaal Aron http://www.stihi.ru/avtor/arongaal
(Ïåðåâîä íà âåíãåðñêèé - Àðîí Ãààë)