Перелiстаю Кобзаря...

Марьяна Вб
Перелiстаю Кобзаря
Позабутi вже сторiнки.
Лютий замiсть февраля
Вже менi в новинку...

Шевченковська музичнiсть
Доступна ще менi,
Ще сяють на обличчi
Щиростi вогнi.

Бо розумiю свiтлу мову
Пiсень Ярославни;
Бо ще шаную вроду
Серця нашого слов,яни.