Морока укр

Ольга Сущева
Сталась  штука  хитромудра
в шапцi з траченого хутра
мешкає  уже  пiвроку,
тиха, з мороку морока.

Нез‘ясована причина,
вiдчуттiв яких личина,
задзеркальна, чи запiчна
та звiринка потойбiчна.

Я не втямлю, що їй треба-
мовчазна мала причепа.
Аномалiя сiткiвки,
мов дефект відеоплівки -

в тишi крапель до свiтанку
розколихує   фiранку,
у безсоннi,  не ввi снi-
не прокинутись менi.

Нiби  теплий згорток пуху,
тулиться,  сопе у вухо,
зблискує  з пiтьми, незриме,
одинокими очима.

Чи на щастя, чи на горе
я здолала страх учора-
запитала: ”Звiдки ти?”
                - Із твоєї  самоти...