ex Rozhdestvensky

Mahalingam

alone in that land,
was    shivering,
with frost.
Almost breaking my back was my sole and only cross.

Set    a    fire
And    watched,
With bleary eyes
    As my lonely cross burned in quite surprise…
    Soon, I was plodding on in the snowy mead.
No cross on my back…
A    much    heavier


_____________________________________________________

КРЕСТ
Р. Рождественский


шагал по земле,
зябко
и окрест.
Я тащил на усталой спине свой единственный крест.

разжег я костер
снегу. И стоял.
смотрел,
    Как мой крест одинокий удивленно и тихо горел...
    А потом зашагал я опять среди черных полей.
креста за спиной...
тяжелей.