Бес да з Богом

Игорь Кимов
Навіщо гроші нам дані
               Скажи ?
Від них одні турботи
               Підскажи,
Чи можна жити без грошей  мені,
Я думаю, що ні...
І от у чому парадокс,
Без ціх маленьких бумажок,
Людині не ступить навіть "шажок".

І вся біда у тому,
Що ми за все своє життя
Знаходимось в залежності
Від страха бідності глухого почуття.

Нехай вирує життя рій,
У кожного своя дорога,
І якщо вірно вибереш ти шлях свій,
Тебе не візьмуть відчаю тривоги.

Що відчуваєш ти від музики, яка
До серця лине неначе птиця,
На крилах радість нам несе через віка,
Нехай хоч іноді вона тобі присниться.

Чарівна музика поллється
По струнам всієї твоєї душі,
І над землею понесеться
Душа твоя і разом з нею ти.

В цей час душа насолодиться
Тією радістю, шо нам дає життя,
І серцю легше буде биться
У хвилях відчаю і небуття.

Відчуєш ти наснагу від життя,
Підуть від тебе відчаю тривоги,
І являться блаженні почуття,
Що вкажуть серцю правильну дорогу.

Скажи навіщо нам війна,
Що як величезний Сатана
Руйнує кожну людську долю,
Яку ця участь не мина.
Коли біда у кожен дім
Приходить не питаючи на те людей бажання,
Скажи, невже це Боже наказання,
І хто ж таки виновний в тім ?..

Скажи, в чому ж таки вина
Тих юнаків, що задарма
Поклали голои свої
У  навіть першому своїм бої.

А в чим вина батьків та матерів,
Що не дождалися з війни синів,
Ростили, пестили своє дитя
Не для війни, а для життя,
Не для страждань і не для болі,
А для щасливої людської долі,
А що тепер ?..Одне лиш лихо,
Утрати серцю не вернуть,
Молитву мати прочитає тихо,
За тих, хто Там і тих хто Тут.

Несуться темними ночами
Мольба і стон цих бідних матерів,
Почуй їх Боже, і хай їм легше стане,
Прожить на цій Землі бех їх синів.

І хай твій світ Благословіння
ПробЄться в темні души  тих людей,
Від волі котрих, як в жару без тління,
Згорають долі із-за їх грішних страстей.

Хто може зупинить
Війни сувору безісхідність,
Нехай на Землю хоть на мить
Знезійде мир, добро, спокійність.

І може в цю блажену мить
Всесильні люди зрозуміють,
Що з миром в серці треба жить,
Щоб у людських серцях була надія
На злагоду, добро та щастя мрію...