НЕ ПАЛ

Юрий Портной
 
Колись мені, ні сіло і ні впало,
На думку спало їхать до Непалу.
Це дуже небезпечний шиз і шал,
Коли єврею мариться Непал.

І ось уже я мрію, як я йду
По Леніна проспекту в Катманду,
Як я виходжу з їхнього кіна,
Як напиваюсь їхнього вина...

Не палку я жадаю обіймати,
Не пальцем я для неї  хочу стати.
І винісши тягар такого тесту,
Залишусь біля піку Евересту!

1985 р.