Нерифмованный лимерик У. Гилберт

Михаил Лукашевич
Добродушный старик пчеловод
Был жестоко ужален осой.
На вопросы: "Болит?"
Отвечал он: "Пустяк!
Слава Богу, что это не шершень!"

There was an old man of St. Bees,
Who was stung in the arm by a wasp;
When they asked, "Does it hurt?"
He replied, "No, it doesn't,
It's a good job it wasn't a hornet!"