Жыццё аванс

Елена Болотова Шанькова
Ты жыццё атрымаў ні за што.
Ты ні чым яго не зарабіў.
Проста нехта калісь у паліто
За цябе гэту справу рашыў.

Ты жывеш і не ведаеш кошт
Ні хвіліным, ні тыдням,  ні дням.
Іх, як смецце, кідаеш у кош,
Не шкадуеш аб іх ні на грам.

Ты не думаеш, нават, аб тым,
Што жыццё атрымаў у аванс.
І калі яно міне, як дым,
Заплаціць за яго прыйдзе час.

Мінск, 21.03.03г.