скачут турки по гробам, прямо в город Амстердам

Amsterdam
скачут турки по гробам, прямо в город Амстердам




в Гаазі дощ вночі і вітер зранку...


Північне море вкрилось баранцями...


а в церкві головній ти можеш подивитись


як Jesus Christ дивиться спокійно


на новий балаган - виставку пристойну...


велосипеди та реклами їхні за років сто чи може й більше


розставив хтось дбайливо серед храму...


в який з тобою ми іти збиралась...


бо той же хтось нас красно попросив...





в Утрехті в церкву вхід безплатний...


при цьому там тобі дадуть талончик


на знижку


дійсний він на каву та до кави...


і на дзвіницю до котрої 429 кроків рівних вгору...


не більше та не менше...


піднятись - коштує чотири євро...


аби побачити святу кімнатку десь під небом... в яку ховавсь колись старий єпископ... від людей ворожих... і де тепер весілля та п"яненькі parties святкує хтось чужий тобі, як ті червоні квіти, що комарів та мух полюють хижим цвітом... в саду університетським, що за рогом...


і сотня-друга видів пива не порятує нас від усмішки собі...


...тому, що скоро вже додому...


...але спочатку - в Амстердам - посидимо на площі як справжні турки, чи ба українці...


згадаємо ван Гога та Рене Декарта - що, кажуть, геніальними були...