*Ти станеш глибший мов криниця*

Лученко Святослава
Ти станеш глибший мов криниця.
Свята наповненість – вода
В тобі ясним чуттям іскриться:
Ти станеш чистий мов криниця,
Котра уповні таємниць
Тобою спита до світання.
Ти станеш світлий мов пізнання
Ранкових пахощів весни:
Чудес простого первоздання.
Ти станеш добрий мов світання
Чудний і створений із сліз.
І лине в спокій дух на сповідь,
Гарячий трем і гнів ущух:
Ти станеш вільний наче дух.
Так тиха мудрість солов’їна
Здіймає серця вічний рух –
Життя гармонія єдина...

20 травня 2003 року.