Буття без тебе - горобчиний хлiб...

Алёна Новикова Кочук
Буття без тебе - горобчиний хлiб,
Сталева зiрка, замiсть всього неба,
На клаптi неродючої землi.
За що воно менi - буття без тебе?

За що мені одній це - йти крiзь те,
Що разом нам судилося долати, -
Крiзь сльози ненарождених дiтей
Пiд дахом незбудованої хати?

Навiщо куля, що знайшла тебе,
Мене не вбила разом iз тобою?
Суворий Бог всмiхається з небес,
Та не лiкує ниючого болю.

 18.05.03