Прих д весни

Марина Чиянова
Прийшла весна, і знову все буяє,
Пташки співають весело пісні,
І про життя реальне забуваєш,
Живеш весь час, неначе уві сні.

Той сон чудовий, ніжний і ласкавий,
Бузок цвіте і ружі навкруги,
І розпускаються всі буйні трави,
А над хатинкою летять шпаки.

Знов абрикос рожевий розквітає,
А оксамитом всіх чарує мак,
І вкрили землю соковиті трави,
Гніздечко затишне сплітає  шпак.

І розкривається над головою
Блакитне небо, сонце золоте,
А може, стрічкою зелено – голубою
Вечірня зіронька в садок впаде

А поки – день, співучий і яскравий,
Дідок старий на схилі своїх днів
Тихенько відпочине в свіжих травах
В садку, який ще юним гомонів.