Mi estus... esperante

Евлалия Чаянова
Mi estus, mi estus
knabino.
Mi dancus dum matenigxi -
Malgranda, maltrista, rapida.
Mi estus, mi estus
knabino.

Mi estus, mi estus
florejo.
Kaj pluku revadojn, cejanojn.
Kaj priklu atenton, komprenon.
Mi estus, mi estus
florejo.

Mi estus, mi estus
aliena.
Absinta, absurda, bravega.
Mi tenus esperon tenere.

Mi estas, mi estas
aliena.