Скерцо

575
****
Коли тебе ногами били
на сотні миль
шляхетности нестало
на сотні миль...
я у Зорі* питала
до тебе шлях
коли втрачав ти силу
а білий лях
і чорний волох рили
тобі могилу
на сотні миль
летів мій крик як ворон
та ти не міг
бороти серце
ти либонь жартував
трагічне скерцо
зависло у повітрі
як жавір над Пречистим
Полем,
полем болю...
****
* Зоря - Венера(ст.укр.)
****

©2003 Автор: Ingvar Olaffson