Неволя - Р дна Мати Вс м

Mygrin
Немає Волі в світі цім,
На тому теж нема Її,
Неволя - рідна мати всім,
Життя залежить від неї.
Під чьїм началом твоя Воля,
Від того і залежить доля.

Доки живеш на грішної землі,
Проси Неволю бути доброю тобі,
Бо все підкорено чиєїсь власті
Один лиш Бог нікому непідвласен.

Неволя ж різною буває:
Гірка, солодка чи солона;
Тут і міркуй: Яку ти маєш?
Під чьєю волею вполоні???

Коли Душа покине тіло
І в пекло попаде Вона,
Де править "Балом" Сатана,
То буде їй життя немило.
І навпаки, коли Душі
У Божу милість впасти вдасться,
То буде Їй велике щастя,
Що не вписати у вірші.

12 - 2003