Кухня 1 цигарки

Шмидт
Відсутність світу, відсутність ідей -
Ляпаса дати вчорашнім снам би!
Та цей нескуштований навіть день
Кращий за поділ себе на ямби.

Відсутність світла - повітря суть
В легенях дихать шкідлива звичка.
Все, що закінчили і почнуть -
Видобування вогню з запальнички.

Цигарка й цигарка - дим тече,
Ще раз цигарка (уже остання)...
Схилитися на неспокійне плече
в чеканні відштовхування, викидання.

І забринить останнім теплом
Осені
      Тихого щастя мить.
Потім - назад із похилим чолом.
Я вже була там -
               ВИСТАЧИТЬ.