Стивенсон. Дождь

Геннадий Фоков
 
 
 
Повсюду дождь, куда ни глянь.
 В лесах он и полях.
И зонтиков промокла ткань
 И корабли в морях.
 
 
 
 
Stevenson, Robert Louis
RAIN (From “A Child's Garden of Verses”)

The rain is raining all around,
 It falls on field and tree,
It rains on the umbrellas here,
 And on the ships at sea.
 
В сети множество публикаций с иным вариантом
первой строки:

"The rain is falling all around..."