Лина Костенко. Нам было тяжело, нехорошо

Иннокентий Флик
Нам было тяжело, нехорошо,
То западно, а то восточно,
И безысходно было. Но
бесчестно не было нам точно.

И думаю, что в этом суть
Какой ещё фортуны?
Не оступиться, не уснуть
и ложь не положить на струны.


Було нам важко і було нам зле.
І західно, і східно.
Було безвихідно. Але
нам не було негідно.

І це, напевно, головне.
Якої ще фортуни?
Не відступитися. І не
Покласти лжу на струни.