Рiдна земля

Гена Сергиенко
Лiтак у небо мчить безкрає,
Невже несе мене до раю?
Пiрнає в синю далечiнь...
 
"Ти повернись, - земля благає, -
Пiди до яру бiля гаю,
Посидь i просто вiдпочинь.

Та доторкнись до мене, сину,
Бо я для тебе все ж єдина,
I в пальцях грудку розiтри.

Пробачу я усi провини
Вiд пелюшок до домовини..."
Але несуть мене вiтри...

---
лiтак - самолёт
пiрнає - ныряет
благає - умоляет
гай - роща
вiдпочинь - отдохни
доторкнись - притронься
грудка - комочек
пелюшки - пелёнки
домовина - гроб