Вiцебск

Сергей Терешенков
У горадзе гэтым я выхад шукаў
туды, дзе цемень ды хмары,
дзе поначы добра лятае Шагал
на коней велічнай пары.

Але нічога знайсці не паспеў,
дарма мяне коні чакалі,
і неадкуль майстар вялікі глядзеў,
цягнік як схаваўся ў далі.

05.09.2003