Вмираючий янгол

Алеся Василенко
Ви бачили, як янголи вмирають?..
Напевно, ні… А я дивилась вчора,
Як біла постать боляче зітхає,
І падає униз з плеча потвори.

Здригались крила, пір’ям шелестіли,
Дивились очі з докором на того,
Кого назавжди захисту лишили,
Хто вдруге розіп’яв на дошці Бога.

І янгол щез, залишивши потвору,
Яка живе, та скоро вже загине.
Ви бачили? А я дивилась вчора,
Як зрада перетворює людину.