Все ти стерпиш, знесилая мамо!

Григорий Кипнис
* Поетесi й моєму суворому критику - Р.Г. -
з хвилюванням
про її нелегку жiночу долю *
**************************      

* Поэтессе и моему строгому критику - Р.Г.-
с тревогой о ее нелегкой женской судьбе *
 **************************************

       Поморозили душу i серце ,
       Сплюндрували закоханнiсть мрiй...
       Обiйшли милосердям - не сердся ,
       Прирекли самотiнням - старiй ..
       Свiтлих , сонячних днiв - небагато :
       Тане сила жiноча - свята..
       Сива Осiнь заглядає в хату ,
       Вiдчуваючи , що Ти - не та :
       У життi , у роботi , в коханнi..
       /Чи було колись - не було ?/
       ..Чарували життя зорi раннi ,
       I Любовi - жеврiло тепло.

       I садок кликав вишенним квiтом..
       Лиш "п'ятiрки" - бузок дарував ,
       А Ти iх пiдкидала - за вiтром ,
       Щоб коханий п'янко цiлував .
       Цiлував... i його - пестувала :
       Мабуть цього - замало було...
       ..Його серце на юнку - запало :
       Забувать став родинне кубло .
       Вce прощала.. I йшла на пiдмову :
       Дiток-пташок росло семено...
       Знову вiрила клятвам i слову :
       - Злiпим трiснутий глек - всеодно .

       Не знайшли чарiвного розчину ,
       Щоб сiм'ю злiпить та зберегти..
       ..Тож пiшла на Святую стежину -
       I спокутуєш дрiбнi грiхи...
       ВIЧНА КНИГА - весь смуток знiмала ,
       Вiдкривала незвiданий свiт :
       Вже по-iншому Всесвiт сприймала ,
       Наставляючи пташок в полiт .

       Розлетiлись Твої лелечата ,
       Бiля мами - Тараско малий -
       Йому молишся , й БОГУ - завзято ,
       I - собi : тож хворiти - не смiй !

       Забуваєшся в працi - знесила ,
       Засинаєш - в молитвах Святих :
       - БОЖЕ ! Дай сину крепкiї крила ,
       Вiрних друзiв , шляхiв - нелихих !
       У садку рiжеш вишнi поснулi -
       Доля Твої краяє роки...
       Надто мало пророче зозуля ,
       Поклювали всю радiсть круки .

       Але все ж , залишились Любовi :
       Двi останнi - Тарас i Парнас !
       Їм - гарячi двi крапельки кровi -
       Вiддасиш в Боговiдданий час !

       --------------------------

       Не зовсiм поморозили серце ,
       Молодiє в молитвах Д у ш а...

       ************************

Oб этой же Героине - на русском языке.
------------------------------------------------------
"Мама - Ивушка..." - Гр.К. -
==================
http://www.stihi.ru/2005/05/01-1201