Душа моя

Дмитрий Марусич
Душа моя,
Ти мов би птиця,
Летиш, невідомо куди
Душа моя,
Чиста криниця,
На клапті проклятій землі.
І серед ночі,
Знов здається,
В сталевих плаче кайданах,
Душа моя із грудей рветься,
Помандрувати по світах.
Тебе не втримати, не вбити,
І не купити, то ж лети, 
Мені тебе не зупинити,
Порви сталеві кайдани.
Душе моя,
Тепер ти вільна,
Чому ж тоді сумую я?
Напевно те, що в тобі сила -
Моя не зламана душа...