Споглядання

David Alonsky
В єдину мить проносяться світи,
Єдину мить очам їх неосяжність.
З усів кутків багаті голоси
Несуть снаги високу різнобарвність.

Вогонь життя. Безмежжя рух стрімкий,
Людських зворушень чисті поривання.
І на окраїнах, де гасне плин віків,
В правічній тиші – шепотінь зітхання.

В єдину мить все поєднать в собі,
В єдину, зоряну, почуть її благання.
І навмання, крізь очерет хиткий,
До плеса вийти, і зніміть в світанні.