Да Светы

Александр Метелица
Я усЁ разумЕю,не горш за тагО,
Хто спяшАе па хвАлях
ЗастАцца з табОй гэтай нОччу,
І настУпнай магчЫма таксАма.
Ну а мне ,як заўждЫ,крочыць прАма.
У суцЭльную цЕмру я крОчу,
Нібы зОркі ізнОў пагукАлі
І яшчЭ нехта там уздагОн.

Мне тлумАчыць не трЭба цяпЕр
НедарЭчнасць з'яўлЕння
НадзЕі застАцца з табОй.
Ці не ўсё зараз рОўна?
Калі кОлеры нОчы і пОўня
УтрапЁна спяшАюць за мной.
Я ізнОў паміж ззЯннем і цЕнем
БезнадзЕйна пішУ да цябЕ.


 Тут першы радок рыфмуецца з восьмым,другі з сёмым,трэці з шостым,чацверты з пятым.Такая вось вынаходка.