Концентрикум трикутника

Иннокентий Флик
Концентрикум трикутника –
То трійця
Святого Бога й Духа, Сина,
Із крапки розійшлася воля і стала во главу кута.

Концентрикум квадрата –
Рупор,
З якого Бог ту волю нам глашає,
І розійшлася воля по куточках,
На всі чотири сторони пішла.

Концентрикум кола –
Вихор,
Народження нового слова,
Лунає довкола, довкола
Луна, луна, луна.

Концентрикум ромба –
Любов,
Дві трійці –мужська і жіноча.
У дзеркалі крапки жіноче
Відбилось від поглядів отчих,
Та виросла мати Земля.

Людини концентрикум –
Лист
На древі живому пізнання.
Гіркі ті сторінки вигнання,
Не кожен ту книжку їсть.

Концентрикум ока –
Це світ
Широко розкритий у Дусі.
Нехай не закриє повіки
Ніколи цей Дух!

Концентрикум перса –
Дитя
І зародок сил незбагненних.
Співай же утробо-нене,
Колиско ти світу, життя!

Концентрикум фаллоса –
Рух
З основ до вершини святої,
Запліднення Духом і Словом,
З якого народжений світ.

Концентрикум щілини –
Вічність.