Змieборець

Галина Тальнова
   Там Змієборець (мушля шепотіла)
   трима свічу в десниці, а не спис.
     Ігор Римарук


Свіча в руці. Три слова за Іуду,
за Змія, за Адама, Сатану.
Десь Єва там в саду зрива дозрілі,
п’янкі, терпкі, настояні плоди.
І Слово в тобі крапає сльозою
по вінця серця. НепереливкИ.
Сурмить сурмач: „Свободи дай, свободи,
хмільного щастя, долі і снаги!”
І діва при дорозі, за парканом
співає пісню про чарівний ліс.
Чотири звірі п’ялються чудові.
Танок танцює пензликом Матис.
Червоні кострубаті танцюристи
у колі вихор танцю зайняли.
Горить вогонь і Агні очищає.
Чи вийду вже живим з того вогню?
А первородний гріх уже минає.
Пупка уже немає у мені.