Кава на ганку

575
Кава в кав'ярні надворі,
полудень, спека...
Келишок трунку
усе ще в коморі
з кельнером разом...
Млоїться брук,
все зникає одразу
в фатаморґанному Місті...
Вісті недобрі приніс
птах незвичайний -
в цім місті і часі-
крук...
В залі орґаннім, що поряд
тишу і пил
звук розкуйводив,
сОчиться порох
з отрухлих стропил...
Полудень...
Порух
часу і місця,
що мліють разОм
в спеці серпневій
зміни несуть надзвичайні...
В трансі
вже люди,
і птахи,
і ми -
тіні зникомі
на ґанку
в кавярні
у Місті Старому...

©2005 Ingvar Olaffson