Намалюй менi сни для Ледi Н

575
Намалюй менi сни, намалюй менi тишу,
поклади на папір краплю сутінок синіх
На замерзлі шибки я тобою подишу
і рожевий промінчик в сіни
тихо
впущу…

Намалюй мені сни, намалюй мені легіт,
намалюй мені дотик вустами до персів,
затамуй моє дихання… Легко-ой-легко
я у небо полину першим
птахом
на Світі…

Намалюй мені сни, намалюй мені вітер
Поклади на папір краплю ночі лілову
у химернім плетінні метеорів і літер,
пасток, гонів і ловів
я обличчя побачу
твоє,
мій КорОлю.

І впаду я до ніг,
Поцілунками вкрию,
Мирром сліз своїх змАщу
Твої я підошви…
Ти прости, що загралася в дивних цих ролях,
Ти прости мене
Діву Пропащу…

©2005 Ingvar Olaffson