Шлях да л твы

Багдан Хмара
Шлях да Літвы-шлях да свабоды.
Шлях да Літвы праз веліч дзядоў,
Шлях да Літвы к сэрцу народа,
Шлях да Літвы, да слаўных гадоў.

Крок у часы велічы Княства
Да адраджэньня нас прывядзе.
Гэта да вас заклік грамадства:
Да беларусаў заклік ідзе.

Хай ен ня жвавы будзе ды кволы,
Хай непрыкметны, навет малы.
Страцім з-за урачыстасьці словы-
Мы ідземо шляхом да Літвы!


 26 чэрвеня 2003