Тринайсет

Уфффф
Седем сребърни коня
в осемте ми посоки.

Осем глътки сабур
в девет супника.

Девет чаени рози
от десет гнезда.

Десет песни
в сълзи единайсет.

Единайсет
_______ разсърдени
___________________фара
_______________________в деня
след копита
___________ на нощи
__________________ дванайсет.


И дванайсет възкръснали древни души
в пепел от единична случайност.

А езикът бе само един.
По 13.