Помощник по Личному Составу ОКПП ПВ КГБ СССР. Опыт

Андрий Зацъ Запорожец
ЭПИГРАФ:
"Мерзнут руки, мерзнет нос -
А еще ведь не мороз!
Я замерз, млять, в сентябре...
Что же будет в декабре?!"
- Автор неизвестен
***
"Руки хододні, губи голодні."
- Оксана Забужко, (1960-), "Польові дослідження з українського сексу", 1996.
***
"Смотрю в книгу - вижу фигу."
- РуSSкая поговорка.


На улице дубакЪ, в конторе холодЪ тоже,
Глаза sleep'аются, но лягу через часЪ...
НапротивЪ зеркало. Знакомая в немЪ рожа!...
И лень стихи писать... В натуре, без прикрасЪ…

Уже двенадцать. Мой ДневальныйЪ где-то бродитЪ...
Открыта книжка, но не вижу ничего...
И мерзнут ручькьи, и меня всего колотитЪ…
Вот телефонЪ - прозвякал оттого,

Что позвонилЪ ДежурныйЪ, мол, пора готовить смену!...
Пойти, что ли, чайку горячего хлебнуть?…
Пойду, пожалуй… КадырЪ, не сломай антенну!...
Ишь, на джапанский фильм он захотелЪ взглянуть…

Полтретьего, сижу. И шарятся ребята:
Кто шубу ищет, ну а кто в столовую убегЪ…
Чифанют корефаны, - какЪ голодные котята!
Пошел-ка я хорька мочить… Задвинул камень, легЪ!…


3 января 1986 г., Порт «Восточный», РоSSия.


ПЕРЕКЛАД АВТОРА УКРАЇНСЬКОЮ:

На вулиці дубак, в конторі холод теже,
Очі злипаються, але ляжу через годину.
Навпароти - дзеркало. Знайома в ньому рожа!...
І лінь вірші писати... В натурі, без прикрас...

Уже дванадцять, мій Днювальний десь блукає...
Відкрита книжка, але не бачу й нічого,
І мерзнуть ручки, і усього мене колотить...
Ось телефон прозв'якал віддтого,

Що подзвонив Черговий, мов, пора готувати зміну!...
Піти, чи що, чайку гарячого сьорбнути?...
Піду, мабуть чайку горячого хлібну... Ей, Кадир, не зламай антену!
Бач, на джапанській фільм він захотів поглянути...

О пів на третюю, сиджу... І шарятся хлопчиська:
Хто дубльонку шукає, ну а хто в їдальнюю убіг...
Чіфанют корефани, - як голодні кошенята!
Пішов-ка я тхора мочити ... Посунув камінь, ліг!...


30 листопада 2020 р., м. Бровари, Україна.