дзе вясна

Анастасия Зайковская
Чутны птушыныя спевы,
Журчыць ручаечак лясны,
Шумяць прыгожыя дрэвы-
Вось якія гукі вясны!
Снежны пакроў усе радзее,
Сыплецца з тонкіх ялін,
І нам пакідае надзеі
Сумны выгляд галін.
Не веру зімовай пагрозе,
Не вернеш гадзін ты старых,
Стаіць вясна на парозе-
Чакаем мы птушак сваіх!