Прости, врятуй, оберiгай! - збiрка

Тамара Борисовна Маршалова
Я Альфа й Омега, говорить Господь, Бог, Той, Хто є, і Хто був, і Хто має прийти, Вседержитель! (Об'явлення 1:8)
Сказав Ісус Христос: Хто має вуха, нехай слухає! (Від Матвія 11:15)
Я й Отець Ми одне! (Івана 10:30)
Син бо Чоловічий прийшов шукати і спасти те, що загинуло. (Євангеліє
Лк 19:10)

МОЛИТВА ГОСПОДНЯ (від Матвія 6:9-13)
ЗАПОВІДІ БОЖІ (Біблія, Вихід 20:2-17)
ЗАПОВІДІ ЛЮБОВІ (від Матвія 22:35-40)


(верлібр)

Різдво Христове

Чарівна ніч Христового Різдва!
Спасіння нашого від темряви і зла,
Новини Доброї від Вишнього Отця,
Надії світлої у краще майбуття,
Та віри всіх людей у вічне з Ним життя

Молитва за нас

Мою родину (країну), Боже, бережи!
Від підступів лукавого, хвороби й біди,
Від чорних заздрощів, засилля темних сил,
Від пасток недругів і підлості ханжі.
Від тих, мій Боже, хто забув дарма,
Що тільки Ти Єдиний - всім Суддя
Та захист наш від тьми спокус і зла.

***
Ісусе Христе, дякую Тобі
За милість, що даруєш Ти мені.
Врятуй мене (народ), заблудлу вкрай вівцю,
Представ мольбу Всевишньому Творцю.


Прости, врятуй, оберiгай!

Ніч розлила густе чорнило.
І день, мов птаха, полохливо,
Сховався десь за небокрай,
Все ніби спить... Та зачекай,
Не сон оце, а друга дія
Життя краси, в словах - надія,
У безголоссі - каяття
Та прощення... І знов буття
У світлі денному тече.
Підставив Він Своє плече
Міцне, невидиме для ока.
Небездоганна є дорога,
Йдемо якою ми, на жаль.
Прости, врятуй, оберігай!