Iкаука

Дмитрий Красовский
Слоiк iкаукi,
Вобраз жыцця дзiкунскi.
Больш не пiць самагонкi,
Адшукаць другiя ласункi.

Зварухнуцца ад ляноты
Ды знайсцi сабе работу.
Панацiскаць мазалi,
З’есцi пуд солi.

Месцi вулiцу ад бруду –
Дворнiкам рабiць я буду.
Смецця. куча. багна.
Чалавецтва ахвяра чванства.