Питання

Бондарь Александр
Що змушує людей у світі
Життя творити споконвіку
Таким, як бачать уві сні,
Чудовим, світлим, голосним,

Таким, як сонце, що палає,
Таким, як вітер, що літає,
Таким, як небо, що безкрає,
Таким, як зорі, що згасають?

Не можу відповідь знайти я
На це питання непросте.
Не розумію, не збагну я!
Чому ми всі такі? Проте

Ми творимо його віками,
Бо боїмося того дня,
Коли натішиться Бог нами,
Коли закінчиться життя.