Emily Dickinson - A Snake

Ирина Санадзе
Сладки болотные тайны,
 Но только до встречи с змеей,
И вот тогда, задыхаясь,
 Cтремглав мы мчимся домой.
Лишь детскому сердцу понятен
 Галоп упоительный этот.
В вероломстве змеиной норки -
 Ловушка лета.

 Эмили Дикинсон

 A Snake
Sweet is the swamp with its secrets,
 Until we meet a snake;
‘Tis when we sigh for houses
 And our departure take
At this enthralling gallop
 That only childhood knows.
A snake is summer’s treason,
 And guile is where it goes.

 Emily Dickinson