Мой милый розовый куст. My pretty rose tree W. Blake

Егоров Валерий
Мой милый розовый куст.
“My pretty rose tree”
W. Blake

Тянула роза лепесток, -
Я очарован цветом был…
Слегка потрогал стебелёк,
Но песен ей не посвятил…

Чуть время… снова в сад забрёл,
От розы дивный аромат…
Но мне - шипы, и рой злых пчёл... -
Идти придётся в новый сад.


“A flower was offerd to me:
Such a flower as May never bore.
But I said I’ve a Pretty Rose tree,
And I passed the sweet flower o’er.

Then I went to my Pretty Rose tree
To tend her by day and by night.
But my Rose turnd away with jealousy:
And her thorns were my only delight.”