Избави Бог нам в жизни спиться до дна

Елена Аткина
Избави Бог нам в жизни спиться до дна,
Избави Бог не опуститься с пьяна.
Избави Бог лица не видеть, не узнавать,
Избави Бог детей обидеть, от них бежать.
Избави Бог жить как скотине на дне,
Избави Бог лежать в полыни во сне.
Избави Бог не помнить жизни спьяна,
Избави Бог, кто пьет в отчизне до дна.
Избави Бог от униженья на дне,
Избави Бог от наважденья в вине.
Избави Бог, я увидала такое дно,
Избави Бог, мне плохо стало, но есть оно.