Cлова на дарогу

Станислав Володько
Прыйшоў твой час адказваць:
Ты хто? Чаго ты варты?
Прыйшоў твой час даказваць,
Што ў добры бок ты ўпарты.

Быць там, дзе больш патрэбны –
Заўжды з сумленнем райся –
Быць верным i надзейным
Мужчынам быць старайся.

Ад ленi, брат, ратуйся,
Мацуйся i гартуйся,
На лепшае спадзейся –
Да горшага рыхтуйся.

Падчас прыцiсне змога,
Ды гнявi ты Бога,
А ты аб тых больш думай,
Каму цяжэй на многа.

Старайся разабрацца
Каб як хутчэй сабрацца
I з сiламi i з часам
I зноў за працу брацца.

З надзеяй зноў вяснова
Ствараць свой свет прымайся
I, дадзенае слова
Трымаючы,
Трымайся!..