Wired for oracles

Jena Woodhouse
The bifurcated trunk
becomes a tuning fork
for heaven's lyre,
limbs conduct
high-voltage energy
from epileptic skies,
every leaf electrified,
quivering edge-on to wind,
galvanised by imminence
of thunder-might
and lightning-strike,
agitated into tongues
recalling oak groves at Dodoni,
wired for oracles, awaiting
frisson of first winter rain.