Nepaej garām!

Īźńąķą Źīēūšåāą
 Pasaule-mainīga, tumša un nospiesta;
 Garīga dzīve kaut kur ir mesta.
 Cilvēks bij domājis pakļaut sev varu,
 Nezinot ļaunuma nopietnu svaru.
 Biežāk mēs domājam tikai par sevi
 Un braucam pa kapnēm uz leju tik lēni,
 Ka neredzam svarīgas milzīgas lietas,
 Ka apkārt mums līst asaru lietus.
 Diemžēl, ka cilvēkiem bieži nav vērts
 Tas, ko vēl senlaikos pasniedza Dievs.
 Jā kādam slikti, bet tev šķiet ir labi,
 Nepaej garām, pasniedz tu arī...