Клён усплёснуу лiсцем...

Станислав Володько
Клён усплёснуў лiсцем:
Як жа гэтак выйшла?
Як жа гэта вiшня
Раптам з саду выйшла?1

Выйшла вiшня з саду.
Клён увiшна ззаду.
Счырванела вiшня:
«Ты ўжо трэцi лiшнi!..»

Клён усплёснуў лiсцем:
Як жа гэтак выйшла?
Як жа гэта вiшня
Рана замуж выйшла?!

Вiшня-чараўнiца,
Перастань мне снiцца!
З кiм жа ж мне жанiцца?
Цi з бярозай нiцай?