Хоць i нялёгкi час настау...

Станислав Володько
Хоць i нялёгкi час настаў –
Клясцi жыццё няма падстаў.
Лепш у мiнуўшчыну ўглядзiся,
Сябе на месца тых пастаў,
Хто быў пастаўлен да сцяны...
О, як хацелi жыць яны!
Ты лепш услухайся: дагэтуль
Гудуць нябесныя званы...