Старий птах

Алла Шмелёва
Освяти його пташині крила
Хай летить в незаймані світи.
Він старий, йому потрібні сили,
Щоб летіти далі, а не йти.

Він приречений літати до загину
І відчути у польоті сум.
Ти в його останні вже хвилини
Не тривож його вже сивих дум.

Вже востаннє в небі він кружляє
Віддаючись повністю тобі.
Він напевно справді відчуває,
Що живе у вічній боротьбі.

Ангел Божий, ти його спасіння.
Приведи його в квітучий рай,
Поведи дорогою прозріння
І духовних сил йому додай.

Він старий. В його останні миті
Дай йому відчути сенс життя,
Щоб усі його роки прожиті
Десь зустріли голос майбуття.