Водгук на паэму Новая зямля

Сёмуха Дарья
Міхал быў строгім. Непахісны нораў
Яго ўсе ведалі. І ведалі, што ён
Хацеў здабыць зямлі кавалак, волак,
Хацеў ён жыць не горай за паноў.

Ён верыў у тое, што набудзе шчасце
На новай уласнай ён сваёй зямлі.
Ён ведаў – ён не панскай масці
І тыя веды ўсё ж яму дапамаглі...
2005