не по-русски

Ольга Сущева
триваючи
марноти дум відвертість
схиляю на досвітній живопліт
що досить би палити натщесерце
душі лахміття не тримає світ

не стало дзвону
вдарити на сполох
сюди сюди нас зрадили святі
за розпад спадку у мерзенний мотлох
за прагнення досяжної мети

"мені однаково"* дола державні верстви
як цуценя що тулиться до ніг
і ледь живе чи зжевріє край серця
оте "та не однаково мені"*
_______________________________


_Словарь________
укр.___________рус.
тривАючи - продолжаясь
марнОта - суета
відвЕртя - открытость
палИти натщесЕрце - курить натощак
вдАрити на спОлох - поднять тревогу
спАдок - наследие
прАгнення - жажда
метА - цель

_________________________
* цитаты из Т. Шевченко